Wednesday, March 21, 2012

Kereta pertama aku

Assalamualaikum...



Yes! Akhirnya aku berjaya dapatkan sebuah keta and aku modified sendiri. Tak caya? Tak caya sudah.. Setelah berhempas pulas dok pikior camno nak buek kete ni ha, akhirnyo berjayo jugak den siapkan. Fuh. Eh, apahal aku guna bahasa nogori ala2 perak nih? Err.. abaikan. Keta nih complete. Boleh berfungsi kat jalan cam keta biasa. Enjin, wiring, component keta smua aku pasang sendiri. Tak caya jugak? Aku da test da kot. Perfect! Ni tengok ni.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Haa.. kool kan? Tayar siap kaler paddle pop lagi. Kau ada?? Wakakaka! Oh, yg atas tu gambar hiasan ja. Buat gimik. Ngaaaahahah!

Erm.. Time ni aku boring. Pastu pi kedai RM2. Usha2 lam kedai tuh cam tak dak apa yang menarik pun. So, ternampak la kotak keta nih. Aku pun terus melabur RM2 aku. Ala, keta mainan gini dulu femes kot. Apa tah nama dia. Desyenkuro? Kura2? Entah, Aku tak tau nak eja kat sini. Masa skolah rendah dulu aku ada beli gak sebijik. Tapi tak reti pasang. Abang aku yang pasang. Pastu dia bagi plak lagi sebijik yang dia punya. Pastu lama2 bila aku dah besor, dok menyemak saja dalam umah, mak aku bagi kat anak sepupu aku. Ha, ni first time aku pasang sendiri and it function well! Wuuhuu.. Bangga gila. Padahal budak skolah rendah pun bleh buat ni. Hukhuk. Ari tu aku ada beli jugak. Tapi tak reti pasang, bagi kat sepupu aku. 

Mesti orang ingat aku ni tak matured or kurang kasih sayang main menatang budak2 ni. Hek ala. Aku ada member pompuan yang dok main robot gundam lagi sampai skang. Ha, rilek ja. Kool apa..

P/S: Pasni da bizi. Tak sempat da nak main mainan lagi.

3 comments:

Cik Lia said...

haa..untung lar dia ada keta:P

★Loseresol♥Halimunan★ said...

untung lah kete die kaler paddle pop! ;DD

fuhhh..nampak gayanye kna bodek bapak aku gak neyh,
utk melabur kan saham rm2 ke atas keta camni..untung2 emergency t bleyy bwak sampai spital dok..?! ;P

★Loseresol♥Halimunan★ said...

untunglah kete die kaler paddle pop! ;DD

fuhhh..lps nie kna bodek ayah aku gak arh,
utk melaburkan saham rm2 kat kete gnie..
untung2 t emergency bleyy bwok g spital dok?! hahaa! ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...