Sunday, November 20, 2011

Ujang

Ujang. Ala.. Majalah Ujang tu.. Yang katun2 lawak antarabangsa, lawak antarabenua, lawak antaradunia...antaralogik, antarataklogik, macam2 lawak la. Time kecik2 dulu aku selalu beli Majalah Ujang ni pakai duit mak aku. Memang la, time kecik2 mana ada duit sendiri lagi. Kecik2 dulu aku suka baca buku tau. Bagos kan aku. Tapi buku yang tak berpekdah la banyak. Hahah. Majalah Ujang la yang aku selalu baca. Sebab banyak lawak2 bodo yang aku bleh jadikan idea ntok perbodohkan kenakan orang. Eh, tak..tak..Majalah Gila-Gila ngan Apo pun aku selalu baca jugak. Selalu paksa mak aku beli. Haih. 


*Erk! (Tetiba tersedar) Apa kejadah aku cerita pasal ni semua? Err.. Blank jap.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ni apa kena mengena plak ni??Err..kompius!

Plink! (Baru teringat) Sekarang pun aku ada baca Ujang. Tapi bukan Majalah. Baca blog Ujang. Bukan blog katun2, tapi blog macam blog manusia normal yang lain. Gambar kat atas, yang lelaki bukan pompuan tu, Encik Ujang la. Takkan Lisa pulak Ujang. Poyo ja Encik Ujang ni suka amik pic ngn retis. Hukhuk! Nama owner blog tuh Azfar Roslan. Tapi beliau suruh panggil diri beliau Ujang. Best jugak blog beliau. Kadang aku bleh cari idea ntok berlucah bercerita ngan member2 bila baca entri2 beliau. Huhuh. Takyah cerita lebih2 pasal mamat ni. Kang kembang sana sini. Payah. Cukup la YanaMB yg kembang. Ye dok. Hihihi...
(YanaMB tuh wife Ujang. Takkan wife aku pulak kan.Impossible!)




P/S: Sebenarnya first time tengok muka Encik Ujang ni rasa macam familiar. Err..pernah jadi jiran ke? Kalau Encik Ujang baca ni, maap ye.. Gurau2 jek. 

5 comments:

Ujang9897 said...

jiran kt mana..hehe..=)

tq ek join..abis komen ni gua review.., publish mggu ni mengikut giliran k..

=)

AtiksaiD said...

jiran kat satu tempat di mlaysia..hihi

orait...

tnkz en.ujang sudi review blog sy yg xseberapa ni...:)

Saiazuan said...

hoho dpt review dr ujang

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

salam..ca datang singgah dr blog ujang~

happy blogging ya! ^^

AtiksaiD said...

hehe..
ok..
tq ca..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...