Saturday, June 25, 2011

Peristiwa C-Mart Arau

Pada suatu petang yang tak berapa nak indah (panas la), mak aku ajak pi simat (malas nak eja betul2). Aku pun follow jak. Bukan best pun situ, cam tesco semenyih jak.



Kul Belog
Masa tuh aku baru dapat tau kat simat pun ada jual kul belog. Peberet tuh. Nyum..nyum...Keh2 sambung balik. Aku pun terus meluru pi cari kul belog. Tapi tak nampak pulak sainbod kul belog. Yang aku nampak gambor strawberi je besaq. Betul la kul belog. Cam tak best jak. Malas nak cerita panjang, aku pun ngan berlagak dan muka konfiden terus pi order. Sekali tergagap lak kat situ. Har..Har..Har.. Tu la, overkonpiden. Orang tak ramai pun, tapi ada la setengah jam tunggu. Lama sial dok tepacak cam moskot kul belog kat situ. Takpe la baru lagi kat situ. Dapat je kul belog tersebut, aku terus cucuk straw ngan rakus, gelojoh dan pelahapnya. Terkuat pulak tenaga untuk menjolok kul belog itu. Menyembur kul belog tuh. Habis tudung putih aku. Bodoh betul. Macam orang jakun tak pernah dapat kul belog.

Dalam Toilet
Aku pi la toilet. Then, nak termeluncur lak dalam toilet tuh. Dem! Makcik tuh tengok je sambil gelak guling2 lam hati. Ye kot. Aku buat muka cool jak. Terus pi basuh tudung. Makcik tuh dok usha2 lagi lagi. Hish, awat tak tau. Nasib baik makcik. Huhu

Wefel
Nak beli wefel lak dah. Aku pun pi order.
Aku: kak, wefel cokelat 2.
Akak wefel: ..............ni tulis la macam ni, macam tu..(dok bebel kat pekerja yang lain. dia buat tak tau ngan aku. cis!)
Aku: (tenung je akak tuh lama2)
Akak wefel: Ya dik. Nak apa tadi? Wefel 8 keping prisa daging kan? (cam harem, lambat efek minah ni. Hangin jak. Rasa cam nak lempang lelaju je)

P/S: Tu je cerita pasal kat simat tuh. Takde la apa sangat pun. Eheheh.

1 comment:

eiya_zyra said...

hahahhaaa..msti best an!!mcm nk bakor je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...