Tuesday, January 24, 2012

Rindu naik train

Assalamualaikum...

Tadi tengok berita tv9 ada berita pasal ktm. Ala pasal coach wanita semua tu. Pastu pembaca berita tu ada sebut KTM Kajang. Tetiba aku rasa rinduuuuuuu sangat ngan ktm tuh. Rindu saat2 tunggu train berjam2, rindu saat2 train delay, rindu kejar train, rindu salah train, rindu dok berposing maut tepi landasan tuh, rindu terlajak stesen.. Ah, seriusly rindu dowh! Tak tau pasaipa.

GAMBAR2 POSING KAT KTM

Kat BTS (Bandar Tasik Selatan) kot ni. Dok ulang alik naik train. First daripada Kajang, then turun BTS. Ingat nak pi Hang Tuah lak sebab nak pi TS (Times Square). Tapi disebabkan ramai sungguh umat manusia sampai tiket pun terhad, terpaksa la patah balik pi Serdang jak. 

Kat dalam train sempat lagi member aku snap pic. Ladies coach yang penuh ngan pondan tua. Err.. kecuali kitorang la.

Rindunya background cenggitu. Ahah!

Zaman muda2


Trivia aku kat KTM ngan dalam train:
  1. Naik train pergi dan balik. Maksud aku naik train sampai ujung mana tah, pastu patah balik.  
  2. Naik train pagi2 buta. Pastu dok ja dalam train tu sampai train tu berenti kat penghujung jalan. Konon2 terlepas stesen. 
  3. Pernah sound orang dalam train. Padan muka. Sapa soh dok bercinta ja dalam train sampai takmau bagi ruang kat orang lain. Orang ramai, sempit, sesak kot.
  4. Beg sandang aku putus and sipi2 lagi nak jatuh kat landasan time dok berebut2 nak masuk train. Kalau tak, purse ngn henfon aku dah arwah kena lenyek ngn train. 
  5. Pernah sound promoter celcom yang dok promote sim card kat ktm. Yela, dok paksa2 aku amik sim card tuh. Siap kejar aku lagi. Orang nak cepat. Dengan bengangnya aku pun berkata "You mana bleh paksa2 orang macam ni!" Kuat jugak la suara aku. 
  6. Ha, pernah TERRraba tangan orang yang tengah pegang tiang dalam train tuh. Lama kot aku dok pegang tangan dia. Ingatkan tangan member aku. Sebab ramai sangat orang. Aku pun siap usik2 tangan tuh. Malu dowh. Mesti orang tu pikir bukan2. Erk!

P/S: Teruknya aku. Rindu ngan KTM ja. Member2 rindu la jugak.<----(spesis tak berapa nak ada perasaan)

5 comments:

★Loseresol♥Halimunan★ said...

eyhhh3!! ktm kajang larh! ;PP
windu nye zaman2 mnapak b'jam2 sambil m'huni kat ktm kjang..wuuuu..~

AtiksaiD said...

ala piet...da nmpak gmbar dier, bru nk komen ek.huk3:P

[NurAinFatihah] said...

rndu kew weh?
aku rndu ko la..
hahahah...
seyes rndu gler kot... ;D

AtiksaiD said...

cik ain: siyes?rindu ko jgk:)

Cik Lia said...

eee...atik meraba..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...